EN

להבין מהשורש / תשובות לשאלות שלכם

מהם סוגי העץ השכיחים?

דוגלאס: עץ בגוון  חום אדמדם בהיר. עץ זה גדל בקנדה ונחשב "עץ ירוק"  - על כל עץ שנכרת נוטעים עץ חדש. עץ זה הינו אחד העצים החזקים ולכן ניתן למצוא אותו בשימוש רב בפתחים מעץ, פרגולות, מבני עץ ועוד.

אורן: עץ בגוונים חום צהבהב ולבן. זהו עץ שניחן בצפיפות גבוה, ולכן הינו אחד העצים הטובים יותר לבחירה אם רוצים עץ צבוע. אחד מסוגי העץ הנפוצים בתעשיית הבנייה, בבניית בתים, דקים, ועוד. כמו כן בשל זמינותו הגבוהה, מחירו גמיש יותר.

מרנטי: ממשפחת המהגוני, בגוון חום אדמדם. עץ זה נוח מאוד לעבודה ובדר"כ נשמר בגיוונו הטבעי בשימושים בתעשייה. עץ זה עמיד בפני מים, וניתן למצוא אותו בשימוש רחב החל מתריסים וחלונות ועד חפצי אומנות.

המלוק: עץ ממשפחת העצים הקשים בגוון חום בהיר. בשל היותו עץ קשה הוא ניחן ביכולת עמידות גבוה, ולכן ניתן למצוא אותו בבנייה של חלונות ודלתות לפתחים בגדולים.

אלון: עץ קשה בגוון לבן או אדמדם. זהו עץ גס מאוד ולכן פופולרי מאוד בשימוש רהיטים. נחשב לאחד העצים היותר יקרים בתעשייה, בגלל כמות יחסית נמוכה של היצע ומשך זמן גדילה אורך.

ארז:  עץ בגוון חום אדמדם. עץ עמיד מאוד ומשמש רבות לבנייה, לרבות משטחים רטובים בשל עמודות הגבוה לרטיבות ויכולת ספיגה מרבית. יחסית לעצים אחרים, הארז הינו עץ יותר גולמי .

האם עץ מתאים לאקלים הישראלי?

השימוש בעץ נעשה עוד בימי קדם ועד היום מהווה חומר בניה אמין ועמיד. למרות הדעות הקדומות על עמידותו בתנאי האקלים באזורינו, העץ מתמודד באופטימאליות עם מזג האוויר הים תיכוני. השימוש בעץ נפוץ בעיקר בחלקו החיצוני של הבית: חלונות, תריסים, דקים, פרגולות, חיפוי חוץ וכדומה. היכולת של העץ לעמוד בתנאי מזג באוויר קשורה בעיקר לאופן עיבוד העץ ותהליך הייצור שעובר. יש לציין כי במדינות באגן הים התיכון בהן האקלים דומה לזה הישראלי, כגון איטליה ויוון, תריסי עץ הינם חלק בלתי נפרד ממסורת הבנייה.

מהו התהליך שעובר העץ טרם ייצור תריס גלילה ?

ראשית עובר העץ תהליך אימפרגנאציה (איטום) שהוא טיפול יסודי להגנה מפני מזיקים, עובש ויובש. בשלב השני העץ מיובש לרמה של 12-14 אחוזי לחות ששומרת על העץ. בתום תהליך זה העץ נחתך לשלבי התריסי ומחובר במחברי אל-חלד.  בתום הייצור העץ נצבע בשכבת פריימר הכוללת נוגדי UVלהגנה מפני קרני השמש ולבסוף נצבע בשתי שכבות גוון ולכה על בסיס מים. 

באילו גוונים ניתן לצבוע את העץ? (מניפת הגוונים האפשרית)

החלוקה מתבצעת לגוון טבעי ולגוון אטום.

הגוונים הטבעיים הם סוגי אגוז שונים ומורכבים מלכה המכילה פיגמנט הזהה לגוון הטבעי של העץ – כך נשמרת הטקסטורה הטבעית ביותר שלו. ניתן לבחור גוון ממניפת הגוונים של פלד או לבצע התאמה לגוון קיים.

הגוונים האטומים, על כל גווני הקשת (לבן, שמנת, כחול, אפור וכדומה) ניתנים לבחירה מתוך קטלוג גווני RAL. הצבעים השכיחים ביותר: 9001, 1013 ,9010.

כמו כן ניתן להעניק לגוון גימור וינטג' או WASH(מתאים בעיקר לחלונות ודלתות).

מה תהליך הצביעה שעובר העץ?

ראשית, העץ נצבע בשכבת פריימר עם הגנת UV נגד קרינת השמש. בשלב השני, העץ נטבל פעמיים באמבטית גוון ובשלב האחרון שתי שכבות לכה בהתזה. יש לציין כי תהליך הייבוש בין השכבות השונות הינו כ- 72 שעות. 

איזו תחזוקה דורש פתח עץ?

עץ הינו חומר טבעי וככזה, יש צורך לתחזק את שכבת הלכה החיצונית שלו. פעולת התחזוקה היא פשוטה וכוללת ניקוי העץ (פנים וחוץ) ומריחת שכבה דקה של אמולסיה על בסיס מים (חוץ בלבד) בעזרת מטלית בד. מומלץ לחזור על פעולה זו אחת לשנה. טיפול זה ישמור על גוון העץ לאורך שנים רבות.
אנו בפלד מציעים שרות זה, לפרטים נוספים לחץ כאן
 

מהו הרוחב המקסימאלי לתריס גלילה מעץ?

הרוחב המקסימאלי הינו 5000 מ"מ. עם זאת, במידה והפתח נמצא בשימוש רב (לפחות הרמה והורדה כפולה ביום) אנו ממליצים על פתח מקסימאלי עד 4300  מ"מ. כמובן שניתן לבצע פתחים גדולים יותר, במקרים כאלו מתבצעת חלוקה של התריס בהתאם לרוחב הקיים. בפתחים גדולים תפעול התריס מחייב מערכת הפעלה חשמלית ולא ידנית, וזאת בכדי לאפשר הפעלה קלה ונוחה של התריס.

האם ניתן להמנע מבליטת ארגז התריס בחלק הפנימי של החדר?

בהחלט. קוטר גלילת התריס נקבע בהתאם לגובה פתח האור.בתכנון מראש ניתן לדעת מהו גודל הארגז הנדרש לכל פתח וכך ולתכנן את עובי הקיר כך שיכיל בתוכו את התריס. רצוי לבצע את כלל ההכנות כבר בשלב השלד וכך להימנע מעיבוי חלקי של הקיר. כמו כן, ניתן להסתיר את ארגז התריס בהנמכות תקרה ואף לשלב בארגז רשת, וילון ואף תאורה נסתרת. אתם מוזמנים לבקר אותנו כבר בשלב תכנון הפתחים ונשמח לספק לכם את כלל הפרטים הטכניים. 

האם ניתן לשלב הפעלה ידנית וחשמלית באותו תריס?

בהחלט, באמצעות מנוע חשמלי ומנואלה ידנית פריקה. ניתן לבחור את המצב הקבוע (ידני/חשמלי) ובמידת הצורך לנטרל את המצב הקבוע ולעבור למשני. פתרון זה שכיח במיוחד בקרב האוכלוסייה הדתית. 

באיזה שלב בתהליך הבנייה מתבצעת התקנת החלונות, הדלתות ותריסי העץ?

התקנת הפתחים נעשית לרוב לאחר גמר טיח חוץ, שכבת צבע פנימי ראשון וגמר הריצוף. כמו כן, התקנת חלונות ותריסיהם מתבצעת לאחר סיום התקנת ספי שיש, זאת כדי למנוע פגיעה, פציעה ולכלוך הפתחים לאחר גמר ההתקנה.

למרות שהתקנת התריסים נעשית בשלב מאוחר של הבנייה, מומלץ כבר בשלב התכנון הראשוני עם האדריכל לתכנן את פתחי העץ. כל רעיון עיצובי וכל שילוב חומר אפשרי עם עץ ואנו בפלד נשמח לשבת ולתכן ביחד איתכם את הפתחים. 

פלד - איכות מהשורש © כל הזכויות שמורות  |  כתובת: דרך שלמה 73 תל אביב. טלפון: 03.6822922
עיצוב: Frisbee  |  תיכנות: entry